Düzce Üniversitesi ile Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında lisansüstü eğitim konusunda işbirliği yapılmasına ilişkin protokol imzalandı. Buna göre Milli Eğitim’de görevli okul yöneticisi ve öğretmenler lisansüstü eğitim görebilecek.

Düzce Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine; Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve ilgili yetkililer katıldı.



Protokol ile 2017-2018 Eğitim-Öğretim Dönemi'nden itibaren, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli okul yöneticisi ve öğretmenler, Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde lisansüstü eğitim görebilecek. Protokol gereğince Düzce Üniversitesi tarafından belirlenen asgari giriş koşullarını sağlayan Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli eğitmenler, belirlenecek kontenjan çerçevesinde lisansüstü eğitim programlarına kabul edilecek.

“Temennimiz öğretmenlerimizin hayatlarına akademisyen olarak devam etmeleri”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı imzalanan protokole ilişkin şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Programımızın amacı Düzce Üniversitesi ile il Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan öğretmenlerimizin yüksek lisans ve doktora eğitimlerini yapabilmeleridir. Üniversitemiz zaten bu konuda kendisini kanıtlamış bir üniversite. Biz bu çalışmaya rektörümüzle karar verdik ve milli eğitim müdürüm de konuya hemen dahil oldu. Mart ayından itibaren hazırlığa başladık. Öğretmenlerimizden isteyenler ALES’e girdiler. Tezli ve tezsiz olarak ilimizdeki enstitülerde öğretmenlerimiz yüksek lisans ve doktora eğitimlerini yapabilecekler. 57 alanda yüksek lisans programımız var. Ayrıca 15 alanda da doktora çalışmamız var. İyi bir katılım olacağını düşünüyoruz. Temennimiz öğretmenlerimizin hayatlarına öğretmen olarak değil akademisyen olarak devam etmeleridir. Kaliteli hocalara gerçekten ihtiyacımız var.”

“Bölgemizdeki öğretmenlerin öğrenci ve ülkelerine faydalı olabilmelerinin önü açıldı”
Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar ise şu ifadelerde bulundu:

“Bazı ülkelerde lisansüstü eğitim almayanların formasyon elde edemediklerini hepimiz biliyoruz. Bu sebeple formasyon eğitiminin dışında ama bunun ötesinde özellikle bölgemizdeki öğretmenlerimize kendilerini geliştirebilmelerinin öğrencilerine ve ülkemize daha fazla faydalı olabilmelerinin önünü açabilmek amacıyla 4 enstitümüzde mevcut bütün programlarımızda lisansüstü eğitim yapabilme hakkı sağlamaya çalıştık. Üniversitemiz olarak bu konuyla ilgili elimizden geleni yapacağız.”

Haber: Ö. YILMAZ