İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı ve bu yıl sonuncusu yapılacak olan Orta Öğretim Sınavı’na ve Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavına ayrıca Polis Koleji aday tespit sınavına başvurular 10 Mart’ta başladı.

 

Sınavlara başvuracak adayların 20 YTL’lik sınav ücretini T.C. Ziraat Bankası A.Ş, T.C. Vakıflar Bankası T.A.O veya T.C. Vakıflar bankası A.Ş şubelerinden “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 28 Mart’ta kadar yatırmalarının gerektiği, Adaylar ayrıca başvuru döneminde okul müdürlüklerine kırtasiye, internet, fotokopi giderleri için okul aile birliği makbuzu karşılığında 2 YTL ödeyecekleri belirtildi.

Sınav ücreti 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamına giren adaylardan ise alınmayacak.

Veliler, adayın T.C.kimlik numarasıyla bakaya sınav ücretini yatıracaklar. Sınav ücreti yatırılan adaya ait banka dekontu okul müdürlüğüne teslim edilecek ve başvuru çıktısı alınacak.

Sınava en son başvuru tarihi 28 Mart, sınav giriş belgeleri ise 29 Mayıs tarihinden itibaren adaylara teslim edilecek. 8 Haziran Pazar günü saat 10.00’da başlayacak olan sınav 120 dakika sürecek.