Okul müdürlerine yönelik başlayan eğitim programının ilki Cumhuriyet Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı..Vali Ali İhsan Su, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, şube müdürleri ve ilde görev yapan tüm okul müdürlerinin katıldığı 90 saatlik programın açılışını Vali Ali İhsan Su yaptı.



Düzce Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Engin Aslanargun, "okul müdürlerinin sahip olması gereken değerler" üzerinde durduğu ilk konuşmasında okul müdürlerine uygulamada gerekli kurallar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Düzce merkez ve tüm ilçelerde yeni atananlar da dahil 214 okul müdürünün katıldığı "Lider Yöneticiler " seminerinde idareciliğin önemi üzerinde duran Doç. Aslanargun:" Her okul, müdürü kadar okuldur.Yöneticinin varoluş amacı personeldir.Okul müdürünün öncelikli görevi öğretmenleri desteklemektir." dedi:



21 bölümden oluşan, temmuz ayına kadar devam edecek olan "Lider Yöneticiler" konulu seminerle ilgili Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman sorularımızı cevaplandırdı:

Yurtman,“amacımız müdürlerin büyük bir kısmı yeni başladı. Liderlik eğitimi adı aldında 90 saatlik eğitime aldık. Bugünkü tanıtım toplantısıydı. Son derece faydalı oldu. Her okul müdürü birer liderdir. Okul bilgilerin yönelik önemli katkılar sağlayacatır. Konunun uzmanları getirilecek.“dedi.

Haber;E.TAYHAN