10.Kalkınma Planı ve Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planındaki okul öncesi okullaşma oranını artırmak ve her çocuğun ilkokula başlamadan önce en az bir yıl okul öncesi eğitim almış olmasını sağlamak için, 2016-2017 eğitim öğretim yılında başlanılan ve bu yıl 3. kez gerçekleştirilen çalışmalara başlanıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, projeye ilişkin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda merkez ilçe okul öncesi müdürleri ile bir araya geldi.  Yapılan açıklamada Yiğit’in, okul öncesi 5 yaş çağında olan her çocuk için ayrı ayrı ziyaretler düzenlenmesini, okul öncesi okullaşma oranını arttırmak için azami gayret sarf edilmesini, çalışmalar sonucunda aday kayıtlı hiçbir öğrencinin bırakılmaması gerektiğine dikkat çekildiği belirtildi.
Çalışma kapsamında il genelinde okula kayıtlı olmayan ve öncelikle bir sonraki eğitim öğretim yılında zorunlu eğitime başlayacak olan çocuklara ilişkin, okul müdürlükleri tarafından okulun öğrenci alacağı çevrede ikamet eden çocuklar itibariyle tek tek değerlendirilecek, oluşturulacak komisyon marifetiyle alan taramaları yapılarak, öğrenci velileri ziyaret edilecek, her çocuk için yapılan ziyaretler ayrı ayrı tutanak altına alınarak hazırlanan dosyaların müdürlüğe teslim edileceği bildirildi.



2016 yılından bugüne yapılan çalışmalar neticesinde 5 bin 555 olan öğrenci sayısının 7 bin 169 rakamına ulaştığı ve bu yıl 25 Ekim'e kadar gerçekleştirilecek alan taramaları ve aile ziyaretleriyle bu sayının daha yukarılara yükseltilmesi hedeflendiği kaydedildi.

Haber: H. GÜRSOY