19 Eylül Pazartesi günü ilk ders zili çalacak ve öğrenciler yeni bir eğitim maratonunu koşmaya başlayacaklar. 2011-2012 eğitim sezonunun gelmesi ile birlikte bazı sıkıntılarda olacaktır. Yeni eğitim yılı ile okul servisleri de trafikteki yerlerini alacak. Bu da trafikte bazı sıkıntıları beraberinde getirecek. 70 bine yakın öğrencinin ders başı yapacağı pazartesi günü için İl Emniyet Müdürlüğü de gerekli tedbirleri aldı. Her okulun önünde bir ekibin duracağı öğrenilirken trafikte servis araçlarının hızlı gitmemesi için gerekli, tedbirlerin alınacağı öğrenildi. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda bazı servis şoförlerinin aşırı hız yapması öğrencilerin ailelerinin tepkilerine neden olmuş ve bir takım sıkıntılar yaşanmıştı. Bu sıkıntıların yaşanmaması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yaptıkları uyarılarla servis şoförlerine dikkat çağrısı yapıyor.
Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı yönetmeliğe göre okul servis hizmeti yapan araçların 4 noktasına kamera yerleştirilecek. Bu uygulamayla şoförlerin küçük çocukları göremeyişinden kaynaklanan kazalar önlenecek.
Yeni dönemde yürürlüğe girecek uygulama ile okul servislerinde araç dışını 4 noktadan görecek kameralar yerleştirilecek. Okul servislerinin ön, arka, sağ ve soluna yerleştirilecek kameralar ile aracın kör noktaları ve kapı altları görüntülenecek. Böylece aracın kapı ve cam altları, ön köşelerde görülmeyişlerinden dolayı meydana gelebilecek kazalar önlenecek.

 

Haber; R. BAL