70 BİN ÖĞRENCİ...

Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından pazartesi günü, 13 Haziran 2014'e kadar sürecek yeni eğitim-öğretim yılı maratonuna başlayacak. Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte Düzce'de 70 bin öğrenci okullarına kavuşuyor. Düzce'de özel okullar ve okul öncesi okullarıda saydığımızda 343 adet okulda eğitim öğretim yarın başlıyor. 70 bin öğrenci 3280 deslikte eğitime başlayacak ve sınıftalarda öğrenci ortalaması ise 21 düzeyinde olacak. Yaklaşık 5 bin çocuk okul öncesi eğitime başlarken, ilkokul ve ortaokul düzeyinde ise 23 bin öğrenci ders başı yapacak. Ortaöğretimde ise sayı 4 bin civarında düşüyor ve 19 bin öğrenci ortaöğretimde ders başı yapacak.

Yeni eğitim yılında öğrencileri pek çok yenilik bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) açıkladığı ortaöğretime yeni geçiş sistemiyle, bu yıl 8'inci sınıfta olacak öğrenciler, sınavla öğrenci alan liselere yerleşebilmek için 6 temel dersten iki dönemde Bakanlıkça yapılacak sınavlara girecek.
Bu eğitim-öğretimin yılının birinci dönemi 24 Ocak 2014'te sona erecek. Yarı yıl tatili, 27 Ocak-7 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem ise 10 Şubat 2014 tarihinde başlayacak.

KIYAFET DÜZENLEMESİ

Bakanlık, okullarda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin mevzuatta da düzenlemeye gitti. Bundan sonra tüm okullarda velilerin yüzde 50'sinden fazlasının onayı alınarak ilgili eğitim öğretim yılı için okul kıyafetleri belirlenebilecek.

DERS SAATLERİ EŞİTLENDİ

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan düzenlemeyle özürsüz devamsızlık 10 günle, özürlü özürsüz toplam devamsızlık ise 45 günle sınırlandırıldı.

Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri, güzel sanatlar liseleri ile Anadolu sağlık ve sağlık meslek liselerinin sınıf mevcudu 30, diğer ortaöğretim kurumlarının ise 34 olacak. Tüm ortaöğretim kurumlarında bir ders saati 40 dakika olarak eşitlendi.Ortaöğrenim süresince en az 3 öğretim yılının bütün dönemlerinde takdir belgesi alan öğrencilere üstün başarı belgesi verilecek.

 

Haber: M. YILMAZ