2016-2017 eğitim-öğretim döneminin bugün başlaması ile birlikte Düzce İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri'ne bağlı ekipler, okul önleri ve çevrelerinde güvenlik tedbirleri aldı.

İl ve ilçelerdeki toplam 80 okulda 15 ekiple gerçekleştirilen güvenlik amaçlı uygulamalarda okul irtibat görevlileri ile işbirliği içerisinde hareket edildi. Çok sayıda polisle gerçekleştirilen çalışmalarda, öğrencilerin her türlü suç ve şiddetten, madde bağımlılığı başta olmak üzere kötü alışkanlıklardan korunması için okulla ilgisi olmayan kişilerin okul çevrelerinde dolaşmasına izin verilmedi.


Güvenlik tedbirleri kapsamında okul çevrelerinde bulunan internet kafeler, elektronik oyun salonları, kahvehaneler başta olmak üzere umuma açık yerler ile park ve bahçelere yönelik de denetimler arttırıldı. Ayrıca okul giriş ve çıkış saatlerinde; okul önlerinde, okul çevresinde ve okul güzergahlarında genel asayiş ve trafik önlemlerini almak için yaya ve motorize ekip görevlendirildi.


2016-2017 eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek güvenlik tedbirleri ile öğrencilere güvenli bir eğitim ortamı sağlanacak.