Düzce Emniyet Müdürlüğü yarın sabah öğrencilerin okulların yolunu tutması ile başlayacak olan 2008-2009 eğitim yılı nedeniyle velilere bir dizi uyarıda bulundu. Emniyet müdürlüğünden yapılan uyarılar ile, mahalle ve okul çevrelerinde kötü niyetli kişilere karşı uyanık olunması istendi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan uyarılarda, çocukların evden okula yürüyerek gitmesi durumunda, bilinen işlek caddelerden, grup halinde gidip gelmesine dikkat edilmesi gerektiği dile getirilirken, evden dışarı çıkacakları zaman nereye gittiklerinin aileye söylenmesinin önemi de vurgulanıyor.

Çocukların üzerinde fazla miktarda para ve kıymetli eşya bulundurmaması gerektiği kaydedilen açıklamada, çocukların mahalledeki oyun alanlarında bile olsalar göz altında bulundurulması gerektiği, çocukların oyun alanları çevresinde alışılmadık sıklıkta dolaşan şahıs ve araçların en yakın güvenlik birimlerine bildirilmesi de öğütlendi.

Açıklamada, mümkün olduğunca böyle kişilerin eşkalleri ve araçların plakasının tespit edilmesinin önemine de işaret edilirken; velilerden, çocuklarını yabancı araçlara binmemeleri konusunda uyarmaları istendi.