Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim birinci sınıflara ve ana sınıflarına başlayacak öğrencilerin okul ortamına daha kolay uyum sağlaması ve okul korkularını yenmelerini sağlamak amacıyla başlattığı uygulama sürüyor.

Bu kapsamda, yarın okuların yolunu tutacak minik öğrenciler hafta boyunca öğretmenler nezaretinde çeşitli etkinliklere katılacak ve okul ortamını tanıyacakl ar. Velilerin de ilk hafta boyunca psikolojik danışma servisleri tarafından bilgilendirileceği kaydedildi.

İlköğretim birinci sınıfa başlayacak öğrenci sayısının Türkiye genelinde yaklaşık bir milyon, Okul öncesinde ise 700 bin olduğu bildirildi.

Resmi tatillerin hafta içine denk gelmesi nedeniyle okullar geçtiğimiz yıllara göre bir hafta erken açılacak. 2008-2009 eğitim yılı 8 Eylül tarihinde başlayacak. Ülke genelinde 14 milyon 115 Bin öğrenci ile yaklaşık 600 Bin öğretmen, bu tarihte ders başı yapacak.

Eğitim öğretim yılının ilk yarısı 23 Ocak 2009 tarihinde sona erecek ikinci yarıyıl ise 9 şubat'ta başlayacak ve 12 Haziran'da sona erecek.