Vali Vasip Şahin teni eğitim sistemi ve okulların durumu hakkında açıklamada bulundu. Şahin, 2012-2013 eğitim döneminde okulların nasıl eğitim vereceğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Milletvekili Osman Çakır'ın Düzce'de bazı okulların marka olduğu ve bunların mevcut durumunu koruması gerektiği yönündeki açıklamalarının ardından, merkezdeki marka okulların sabahçı öğlenci olarak eğitim vermesi kararlaştırıldı. Okul Müdürlerinden oluşan alt komisyonun hazırlık çalışmasını tamamlamasıyla birlikte, Düzce Merkez İlçe ve diğer İlçelerde 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren;

Merkez İlçede 11 bağımsız ortaokul, 12 bağımsız ilkokul tesis edildi. Ayrıca İl Merkezinde diğer okulların bünyesinde iki imam hatip ortaokulu tesis edildi.

Karara göre, Merkeze bağlı 56 okuldan 8’i, Necmi Hoşver, Rıza Malatyalı, Uzunmustafa, Mustafa Kemal, Namık Kemal, İsmetpaşa, Atatürk ve Kalıcı konutlar Yeni Mahalle okulları ilkokul ortaokul olarak ayrılarak sabahçı öğlenci şeklinde eğitim verecek. Geri kalan 48 okul ise ilkokul ortaokul halinde normal olarak eğitimine devam edecek.