Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde düzenlenen bir programla sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla, çocukların eğitildiği okulların temizlik ve hijyen açısından, okul sağlığının iyileştirilmesi ve teşvikine yönelik olarak düzenlenen ve bu yıl 33 okulun başvurduğu projede 16 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği içerisinde gayret göstererek “ Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan okul öğrencileri ve velilerle birlikte programa Düzce Valisi Bülent Kılınç, ll Sağlık Müdürü Ersin Şimşek ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'de katıldı. Cumhuriyet Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen ödül töreninde bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç okullarda sağlık ve hijyenin çok önemli olduğuna değindi. Kılınç ayrıca “ Çocuklarımızı günün büyük kısmını geçirdiği, havasını teneffüs ettiği bir ortama yolluyoruz. Okul temizliğinde öğrencilere büyük görevler düşüyor. Bayrak almaya hak kazanan okullarımızı tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda bütün okullarımızın bu ödülleri almasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sağlık Müdürü Ersin Şimşek ise konuşmasında “ Her şeyin başı sağlık ve Sağlıktan öte bir şey yok. Eğitim ve sağlığın kesiştiği okullarımızda okul sağlığı çalışmaları kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde çeşitli faaliyetler yaptık. Okullarımızın temizliğinde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yapılan değerlendirmelerin sadece burada kalmamasını ilerleyerek devam etmesini diliyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise proje kapsamında ödül almayı hak kazanan tüm okul idarecilerini ve öğrencilerini tebrik etti.

Yapılan konuşmaların ardından ödül almaya hak kazanmış okullara Vali Bülent Kılınç, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ve İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek tarafından ödülleri verildi. Bu yıl Merkez de 4 İlköğretim, 3 Lise, 4 Anaokulu “ Beyaz Bayrak” almaya hak kazanırken, Çilimli' de 1 , Akçakoca' da ise 4 İlköğretim okulu bu ödülü almaya layık görüldü.