Tüm Türkiye’de öğrenciler ve veliler karne heyecanı yaşadı. 2007- 2008 Eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi, bugün öğrencilere karnelerin dağıtılması ile sona erdi.

Türkiye genelinde 15 milyon öğrenci ve 600 bine yakın öğretmen, Düzce genelinde ise 3000 öğretmen ve 63 bin’e yakın öğrenci yarıyıl tatiline çıktı.. Eğitim ve öğretimde ikinci yarıyıl 11 Şubat’ta başlayacak ve 13 Haziran Cuma günü sona erecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Boğaziçi İlköğretim Okulu’na giderek,okulda yapılan karne dağıtım törenine katıldı. Sezer burada yaptığı konuşmada, tatilin öğrencilerin mutlak surette dinlenme süreci olarak değerlendirilmesi gerektiğini, ancak dinlenirken de  öğrenmeyi sürdürmek gerektiğini ifade etti. Velilere de seslenen Yusuf Sezer, hayatının belirli dönemlerinde herkesin başarısız olduğu dönemler yaşamış olabileceğini söyleyerek başarısız öğrencilere karşı şiddet uygulanmasının yanlışlığına dikkat çekti.

Boğaziçi İlköğretim Müdürü Yusuf Albayrak ise, velilere tavsiyelerde bulunurken, velilerin bir dönem boyunca gösterdiği ilginin veya ihmalin karşılığını gördüklerini, başarısızlıkları cezalandırmak yerine başarıyı ödüllendirmenin eğitimde daha etkin bir yol olduğunu söyledi.

Öğrenciler açısından 11Şubat başlayacak Eğitim- Öğretim yılının ikinci yarısı, sınavlar nedeniyle ilk yarıyıldan daha yoğun geçecek.