AYNI YERDE 8 YILDAN FAZLA İDARECİLİK YAPILAMAYACAK

MEB'in internet sitesinde yayımlanan kılavuza göre, eğitim kurumu yöneticilerinden, 2015-2016 ders yılı sonu itibariyle aynı eğitim kurumunda aynı unvanda toplam 4 yılını dolduranlar ile aynı eğitim kurumunda aynı unvanda toplam 8 yılını dolduran yöneticilerin yöneticilik görevi sona erecek. Görev süresini dolduran yöneticiler, 17 Haziran 2016 tarihi itibarıyla öğretmenliğe atanacak.

ÇALIŞTIKLARI YERDE AÇIK YOKSA İL İÇİNDE ATANACAKLAR

Yöneticilik görevi sona erenlerin, açık norm kadro bulunması ve istemeleri halinde öncelikle kendi eğitim kurumlarına, aksi durumda istekleri de dikkate alınarak kadrolarının bulunduğu il içinde durumlarına uygun bir eğitim kurumuna öğretmen olarak atanmaları sağlanacak.

PUANLAMAYA GÖRE ATAMA

Yönetmelikte cinsiyet ve alan önceliği bulunan eğitim kurumu yöneticiliklerine, şartları taşıyan adaylarla birlikte diğer adaylar da başvuru yapabilecekler. Ancak, görevlendirmeler öncelikli adaylardan başlanarak puan üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Öncelikli aday bulunamaması halinde ise diğer adaylar arasından da puan üstünlüğüne göre görevlendirme yapılabilecek.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ VE GÖREVLERİNİ VALİ UZATABİLECEK

Görev süresini dolduran müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görev süreleri, ilgili yönetmelikteki şartları taşımaları kaydıyla eğitim kurumu müdürünün inhası, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile aynı veya farklı eğitim kurumlarına 4 yıl süreyle uzatılabilecek.

İDARECİ GÖREVLENDİRME YÖNTEMİ

Kılavuza göre, yönetici görevlendirme işlemleri 28 Mart 2016 tarihinde başlayacak ve 12 Ağustos 2016 tarihinde sona erecek. İlk olarak eğitim kurumu müdürü görevlendirme işlemleri yapılacak, ardından 4 ya da 8 yıllık görev süresini tamamlayan müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görevlendirme işlemleri daha sonra yazılı sınav sonucuna göre müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirme işlemleri yapılacak.

Dört ya da 8 yıllık görev süresini tamamlayan müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları aynı ya da başka bir eğitim kurumunda görevlendirilebilecek. (kaynak:haberler.com)