Öğrencilerin uzun yaz tatili dönemine girmesine sayılı günler kaldı. Eğitim Öğretim Yılı sona ererken okullarında yılsonu etkinlikleri başladı. Öğrenim dönemlerinde bir yılı daha geride bırakan öğrenciler düzenlenen yılsonu etkinliklerinde gönüllerince eğleniyorlar.

Işık ilköğretim okulunun minik öğrencileri de hazırladıkları yılsonu etkinliği ile tüm becerileri ortaya koydu. Cumhuriyet Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte öğrenciler şiirler okudu, birbirinden güzel dans gösterilerini sundu. Miniklerin gösterisine velilerde büyük ilgi gösterdi.

Işık ilköğretim okulu 2. Sınıf öğrencileri hazırladıkları mehter gösterisi ile büyüklerini aratmadı. Düzce Belediyesi mehter takımı ile yaklaşık 2 ay boyunca çalışan minik öğrenciler,  salonu dolduran velilerden büyük alkış aldı. Sınıf öğretmeni Emel Bakırcı, kız ve erkek öğrencilerin yeraldığı mehter takımının bugüne kadar oluşturulan “en küçük mehter takımı” olduğunu söyledi.

Bir diğer yılsonu etkinliği de Güzelbahçe ilköğretim okulunda vardı. Minik öğrenciler, hazırladıkları drama gösterisiyle salonu dolduranlardan tam puan aldı. Güncel konularının işlendiği skeçlerde minik öğrenciler, yetenekleriyle büyükleri aratmadı. Usta oyunculara taş çıkartan minikler, sergiledikleri gösterilerinin ardından salonu dolduran velilerden büyük alkış aldı.

Haber; S. KAŞKIR