Deprem sonrası eğitim öğretimin aksamaması amacıyla ağır hasarlı okulların yerlerine yapılan prefabrik teneke okullardan kurtulmak için önemli bir adım daha…
Düzce’de okullaşma problemini tamamen ortadan kaldıracak olan Eğitim Kampüsü ile ilgili müjdeli bir haber geldi… Gümüşpınar’da 270 dönüm arazi üzerine yapılacak olan eğitim kampüsünün temeli Haziran’da atılacağı öğrenildi. Yapılacak projede değişik liseler bir araya gelecek ve sosyal alanlar ortak kullanılacak.


16 derslikli genel lise, 24 derslikli endüstri meslek lisesi, 16 derslikli sosyal bilimler lisesi, 16 derslikli güzel sanatlar ve spor lisesi, 16 derslikli ticaret meslek lisesi ve 16 derslikli sağlık meslek lisesi bulunacak. Ayrıca aynı kampus içinde 400 öğrenci kapasiteli bilim sanat merkezi bulunacak. Bu okulların dışında aynı kampus içerisinde sosyal tesis anlamında 200 erkek öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu, 200 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu, spor salonu, 500 kişilik çok amaçlı salon, yemek ve kütüphane binaları yer alacak.

 

 

KALICI KONUTLARA İMAM HATİP!


Öte yandan Düzce’ye yapılacak olan İmam Hatip Lisesi’nin yeri de Kalıcı Konutlar olarak belirlendiği öğrenildi.

Haber; S.KAŞKIR