Geçtiğimiz günlerde köyün girişine asılan “Bu Köye Unutkan Siyasetçiler giremez" yazılı pankartla gündeme gelen Nasırlı Köyü’nde halk, söz konusu pankart nedeniyle cezalandırıldıklarını düşünüyor…


Çünkü Nasırlı Köyü’nde ilk ve ortaokul olarak eğitim veren okulun, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılarak köyde taşımalı öğretime geçilmesine karar verildiği iddia edildi. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrenciler, köye yakın okullarda eğitimlerine devam edecek. Bunu haber alan köyün kadınları ise bu sabah okul önünde toplanarak eylem yaptı.
Sabah okul kapısının önünde toplanan çoğunluğu kadın olan veliler, “taşımalı eğitim istemiyoruz” diyerek slogan attı. Sabah okula gelen idareci ve öğretmenleri de binaya sokmayan kadınlar, okulun kapanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 


Köy olarak birçok hizmetten mahrum kaldıklarını ifade eden köy kadınları Vali ve Milli Eğitim Müdürü’nü köye davet etti, Köy halkı, “Unutulmuş köy olarak adımızı duyurduk şimdi de terk edilmek istemiyoruz.” diyerek çağrıda bulundu.
Okul önünde nöbet tutan köy kadınları Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’dan açıklama beklediklerini dile getirirken, okullarının kapanmaması için eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.
Okul idarecilerin köy halkını ikna çabaları da yeterli olmadı, eylemlerinde kararlı gözüken veliler yetkililerden bir açıklama bekliyor.

Haber;S.KAŞKIR