Düzce’de geçtiğimiz hafta eğitim sadece iki gün yapılabildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 7 Ocak Çarşamba gününden başlayarak 3 gün boyunca eğitime ara verilen Düzce’de uzun kar tatilinin ardından öğrenciler bugün ders başı yaptı. Veliler, yoğun buzlanma ve don olayı sonrası çocuklarını nasıl okula göndereceğiz korkusu yaşarken, Düzce’de lodoslu bir güne uyandı.
Düzce genelinde öğrenciler sabah saatlerinde okulların yolunu tutarken, merkeze bağlı Kavakbıçkı köyünde ilkokul öğrencileri ders yapamadı. Anaokul ve ilkokulu içinde barındıran yaklaşık 60 öğrencili okulun çatısı yoğun kar yağısı sonrası biriken karlar nedeniyle çöktü.
2002 yılında yapılan okulun içerisindeki elektrik tesisatının su ile temas ettiği düşünüldüğünden okulun sigortaları kapatıldı. Can güvenliğinin tam olarak sağlanamadığı okula veliler bugün öğrencilerini göndermedi. Okul müdürü tarafından Milli eğitim Müdürüne yazı gönderilirken, yetkililerin okula gelip inceleme yapması bekleniyor. Zaten kar nedeniyle bir süre okula gidemeyen öğrencilerin, şimdi onarım bekleyen okul yüzünden eğitimden daha fazla mahrum kalmaması isteniyor. Köy halkı Öğrencilerin daha fazla eğitim boşluğu yaşamadan okullarına kavuşması için çözüm istiyor. 9 Ocak Cuma günü Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe hazırlanırken, henüz bir geri dönüş olmadı.
Haber;S.KAŞKIR