Ülkemizde okuma yazma bilmeyenlerin sayısını daha aşağıya çekmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve eşi Emine Erdoğan’ın da destek verdiği okuma yazma seferberliği 5 Şubat tarihi itibariyle başladı.

Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatları doğrultusunda okullar, Halk Eğitimi Merkezleri ile mahalle ve köy muhtarlarınca yapılan alan tarama ve tespitleri sonucunda kurslara katılım sağlanması hedeflenmişti.

Okullarda da okuma yazma bilmeyen öğrenci yakınlarına ulaşılarak bireylerin ikamet ettikleri yere en yakın okul, köy konağı, cami gibi yerlerde eğitim almaları için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilmeleri sağlandı.

Böylece mahalle muhtarlarına, okullara ya da Milli Eğitim Müdürlükleri ile Halk Eğitimi Merkezlerine yapılan başvurular neticesinde kurslara katılmak isteyenlerin ikamet ettikleri yerler değerlendirilerek ulaşımın kolay sağlanabileceği yerlerde kurslar açıldı.

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, 5 Şubat tarihinden itibaren başvuru yapan bin 169 kişinin kurslara devam ettiği, 2 Mart tarihine kadar tespit edilen 430 kişinin de bugün itibariyle kurslara başlayacağı bildirildi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca Okuryazarlık Seferberliği kapsamında hazırlanan bin 700 adet 1. Kademe okuma yazma kursları için hazırlanan yoğunlaştırılmış temel düzey okuma yazma kitabının kursiyerlere dağıtımının yapıldığı belirtildi.

Haber: Ö.YILMAZ