Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşinin başlattığı okuma ve yazma seferberliği kapsamından Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti.
TÜİK verilerine göre 2016’da Düzce’de 9 bin 663 kadın, bin 684 erkek olmak üzere toplam 11 bin 347 okuma yazma bilmeyen bulunuyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, seferberlik kapsamında bu kişilerin 1. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul seviyesinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmelerinin amaçlandığını bildirdi.

Düzce’de belde, mahalle ve köylerde örgün öğrenim çağı dışına çıkmış, okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespiti ve diğer çalışmaları Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında oluşturulan İl Seferberlik Yürütme Kurulu Başkanlığı tarafından koordine ediliyor.

Bu kapsamda Düzce merkez ilçe ile 7 ilçede bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince 5 Şubat - 19 Şubat 2018 tarihleri arasında kursiyer başvuruları başlayacak. Kurslarda öğretim ise 5 Mart 2018 tarihi itibariyle başlayacak. Kursu bitirenlere 11 Mayıs 2018 tarihinde belge töreni düzenlenecek. I.Kademe Kursları tamamlayanlara Okur Yazarlık belgesi, II.Kademe Kursları tamamlayanlara ise ilkokul seviyesinde öğrenim gördüklerine dair belge verilecek.

Haber: A. SARI