Düzce Valiliği’nce organize edilen 29 Nisan - 3 Mayıs tarihlerinde 5 gün sürecek olan “Okur Yazar Buluşmaları” başladı. Düzce’nin alanında uzman isimleri ağırlayacağı etkinliğin ilk gününde Yazar Hatice Kübra Tongar pedagoji konulu söyleşisi ile Düzceliler ile buluştu.



“Çocuklar söz dinlemiyor, göz dinliyor”

Düzce KYK Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye Vali Yardımcısı Vekili Cemal Demiryürek ile Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın eşi Nurgül Dağlı da katılım sağladı. 

Yazar Hatice Kübra Tongar söyleşisine dua ile başladı. Ardından çocuklarla ezelden beri sözle değil gözle iletişimin daha etkili olduğunu Peygamber Efendimiz ile ilgili bir hikayeyi paylaşarak anlattı:

“Çocuklar gerçekten söz dinlemiyor, başka bir şey dinliyor. Çocuklar göz dinliyor daha çok. Nasıl mı? 1400 yıl öncesine gidelim. Yerlere büyükçe örtüler serilmiş, üzerinde zekat için hurmalar toplanıyor ihtiyaç sahiplerine pay edilecek. Hurmaların başında Sadi efendilerimiz, Hz. Muhammed(SAV) ve çocuklar var.  Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin efendilerimiz de o zaman çocuk) Acıkmış olacaklar ki hurmalardan bir tanesini alıyor tam ağzına götürecek dedesiyle göz göze geliyor tık bırakıyor hurmayı elinden. Bu nasıl oluyor? Efendimiz “Bırak bakayım onu, ne yapıyorsun bunlar zekat hurması” demiyor. Onu kıracak herhangi bir cümle kullanmıyor. Sadece bakıyor. Bizim 50 kere 60 kere söyleyip yaptıramadığımız şeyi o hiçbir şey söylemeden nasıl yapıyor. Bize ihtiyaç olan şey bence bu bunu öğrenmeliyiz.”



Ebeveynlere çocuk yetiştirirken dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli tavsiyelerde bulunan Tongar konuşmasının sonunda Düzce Valiliği’ne “Okur Yazar Buluşmaları” etkinliği için teşekkür etmeyi ihmal etmeyerek burada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.



Düzce Valiliği tarafından düzenlenen “Okur Yazar Buluşmaları” şu programla devam edecek.

30 Nisan 19:00 - Abdullah Ağar
 1 Mayıs 19:00 - Hayati İnanç
 2 Mayıs 19:00 - Deniz Ülke Arıboğan
 3 Mayıs 19:00 - Yavuz Bahadıroğlu

Haber: E. K. DURSUN