29 Nisan 2012 tarihinde 81 il merkezinde yapılacak olan ÖMSS’ye, ortaöğretim kuramlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklar. Sınava girmesi gereken bu adaylar için başvuru süresi 20 Şubat 2012 tarihinde başlayacak, 2 Mart 2012 tarihinde sona erecek.

Kuraya, ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaklar. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklar. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 14 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak, 25 Mayıs 2012 tarihinde sona erecek.

Tüm adayların başvuru yapmak için ÖSYM Başvuru Merkezlerine gelmeden önce, bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden başvuru yapacağı özür grubunu belirtir onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini, belirtilen süreler içinde almaları gerekiyor.

Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemlerim, 2012-ÖMSS Kılavuzunda yer aldığı bildirilirken, ÖMSS’ye ve kuraya başvuracak adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri istendi.