Şuurlu Öğretmenler Derneği Düzce Şubesi, yeni eğitim öğretim dönemi ile ilgili değerlendirme yaptı.   Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Düzce Şube Başkanı Şafak Duman, imzalı yazılı açıklamada Düzce’de son yıllarda eğitim alanında atılan adımlarla başarı oranının Türkiye ortalamasının üstüne çıktığı vurgulandı. Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak yerelde ve genelde dikkat çekmek istedikleri noktaları bildiren Duman,  ilk olarak kırtasiye malzemelerine işaret etti ve sağlık ve kültür sorunları barındırdığını öne sürdü.

O TAHTALAR AKILLI OLAMAZ!

Ders kitaplarında kullanılan çoğu metin ve görsellerin batının inanç ve kültür öğelerini yansıttığını ifade eden Duman, okullarda dağıtılan tabletleri eleştirerek “Kitap, tablet ve akıllı tahtalar besmele ile açılmıyorsa, helal kazanılmış 1 liranın haram 10 liradan üstün olduğunu anlatmıyorsa, yerçekimi kanununu bulandan bahsettiği kadar bu kanunu koyandan bahsetmiyorsa ortada ciddi sorunlar var demektir ve bunların akıllı olduğu söylenemez.”dedi.

TESETTÜR SORUNU DEVAM EDİYOR!

Okullara güvenlik personeli sağlanması, nöbete ücret verilmesi, istemeyen öğretmene nöbet yazılmaması, Sınıf mevcudu kalabalık olan merkezi okullarımıza mümkünse derslik açılması değilse kayıt bölgelerinin daraltılarak çevre okullarla sınıf mevcutlarında denge sağlanması gibi noktalara değinen ÖĞDER Düzce Şube başkanı Duman, Tesettür sorunun da devam ettiğini belirtti.

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT!

Ülkemizin kanayan yarası terör, cinsellik-alkol-uyuşturucu-ahlaki çöküntü, yıkılan-parçalanan aileler, canlıya uygulanan şiddet, sapık cinsel tercihler, faiz sebepli borç batağına saplanmış çalışanlar, tarihi-milli-manevi değerlerinden habersiz gençlerin sayısındaki artış gibi önemli problemlerin eğitimdeki maneviyat eksikliğinden kaynaklandığını savunan Duman, önceliğin ahlak ve maneviyata verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.