Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Düzce Şubesi, yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamasına “Sevinç, beklenti, tartışma ve üzüntülerle yeni bir eğitim öğretim yılına daha başladık.” Şeklinde başlayan Şuurlu Öğretmenler Derneği Düzce Şube Başkanı Şafak Duman, “Açılan yeni okullar, ücretsiz ders kitapları, teknolojik imkanların arttırılması, katsayı problemi, kesintisiz eğitim gibi hususlardaki gelişmelere sevinmemek elde değil. Ayrıca kılık kıyafet yönetmeliği, kariyer basamakları, öğretmen ihtiyacının tamamlanması, okulların maddi problemlerinin giderilmesi gibi hususlarda da olumlu gelişmelerin beklentisi içerisindeyiz.” dedi.


AHLAK VE MANEVİYATA DAYANDIRILMALI


İdareci atamaları ile ilgili yapılan tartışmaları sorunlar ve çözüm önerileri açısından anlamsız bulduklarını söyleyen Duman, "müfredat" konusunun dillendirilmemesini eleştirdi.


Duman, “Bize göre yaşadığımız hemen tüm sorunların temelinde eğitim sistemi; onun da temelinde ahlak ve maneviyata dayandırılmayan müfredatımız yatmaktadır. Çünkü iyi bir müfredatımız ve öğretmenlerimiz varsa her ağacın altı okul olur. Ahlak ve maneviyat eksenli olmayan, kendi milli değerlerinden beslenmeyen eğitim sistemlerinin yetiştirdiği nesillerin farklı kültürlere kayması, yozlaşması kaçınılmazdır. Ulaşmak istediklerimize karar verirken önce neleri yitirdiğimizi gözden geçirmeliyiz. Bu gün yaşadığımız ahlaki yozlaşma, aile kurumunun dağılması, madde bağımlılığı, sevgi-saygı- hoşgörüsüzlük gibi sorunların temelinde ulaşamadığımız değil yitirdiğimiz değerler yatmaktadır. Küresel dünyaya uyum sağlamak için değil yeniden alternatif olabilmek için; İstihdam edemediğimiz için en verimli yıllarını sınav kuyruklarında geçiren gençlerimizi "faydasız ilimden" uzak tutmak için; "Faydalı ilim" veremediğimiz için madde bağımlısı olan gençlerimizi kurtarabilmek için; Güzelliği bedensel açılıma, tesettürü başörtüsüne bağlayan genç kızlarımızı ve onlara beğenilmeyi gaye edinmiş ergen delikanlılarımızı hayal kırıklığına uğratmamak için eğitim sistemimizi gözden geçirmeli, müfredatımızı "önce ahlak ve maneviyat" diyerek yeniden yazmalıyız. Besmele ile açılacak tabletlerin dağıtılacağı günlerin ümidiyle yeni eğitim öğretim yılımızı tebrik eder, başarılar dileriz.”dedi.

 

Haber: S. Kaşkır