Öğrencilerinin hedeflerini ve hayallerini gerçekleştirmek için geniş eğitim imkanları ve yenilikçi anlayışı ile hareket eden Düzce Üniversitesi, medya alanında eğitim alan öğrencileri için önemli bir girişimde bulundu.

Protokolün hedefi

Düzce basınının amiral gemisi Öncü Medya ile işbirliği protokolü imzalayan üniversite, sektörde tecrübeli isimlerden faydalanarak, bu alandaki eğitiminin kalitesini arttırmayı hedefliyor. Aynı şekilde Öncü Medya da alanında uzman isimleri programlarında ağırlayarak, bir çok konuyu bilimsel pencereden ele almayı amaçlıyor. Bu protokol sayesinde hayata geçirilecek projeler ile Düzce’ye katkı sağlanması öncelikli hedefler arasında bulunuyor.



Düzce Üniversitesi’nde  tören düzenlendi

Radyo Televizyon ve Sinema, Görsel İletişim ve Tasarım, Sanat Fakültesi gibi bölümlerde eğitim alan öğrencilerin uygulama ufkunu açması hedeflenen protokol Düzce Üniversitesi’nde düzenlenen törenle imzalandı. Törene Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven ve Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın yanı sıra Öncü Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Can Türkseven, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Öncü Medya Genel Müdürü Murat Yavuz, Öncü Medya Reklam Müdürü Cahit Üstüner ile Düzce Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş ve akademisyenler katıldı.



“Hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz”

İmzaların atılmasının ardından açıklamalarda bulunan Çakar, sağlanan anlaşmanın kapsamı ve odak noktalarına değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Bölgemizdeki çok nadide ve kurumsallaşmasını tamamlamış olarak gördüğümüz Öncü Medya Grubu ile bu iş birliğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Çok sayıdaki birimimiz, özellikle Radyo Televizyon ve Sinema bölümümüz, Görsel İletişim ve Tasarım bölümümüz, Sanat Fakültemizin ve diğer ilgili bölümlerimizin de bütün öğretim üyeleriyle inşallah bundan sonra Öncü Medya Ailesi ile hem karşılıklı işbirliği kapsamında düzenlenecek programlarla, kültürden sanata, tarihten sanata, ekonomiden edebiyata ortak gerçekleştireceğimiz programlarla inşallah üniversitedeki bilim ışığının, bilimin dilinin ve bilim ailesinin sarf ettiği sözlerin bu vesile ile bütün bölgemize yayılmasını, dalga dalga sirayet etmesini el birliği ile sağlamış olacağız.”



“Bu anlaşma bir ilk”

Bu anlaşmanın bir ilk olduğunu belirtmeyi ihmal etmeyen Rektör Çakar, bu protokolün sağlayacaklarını ve üniversiteye katacaklarını şu şekilde açıkladı:

“Gösterdiği kadirşinaslık sebebiyle çok kıymetli Öncü Medya Sahibi Faruk Türkseven Ağabey’imize, yine ailenin en önemli üyelerinden sevgili Sadullah Ünsal’a gösterdikleri çabadan, gayretten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu üniversitemizde bir yayın kuruluşunun yaptığı ilk iş birliği olacak. Burada çok önemli bir bilgi potansiyeli var. Çok önemli işler yürütülüyor. Bunları hem bölgemize yaymak açısından çok faydalı olacak. Hem de dünyada ve ülkemizde gerçekleşen gelişmeleri kendi bakış açımızla, bilimin bakış açısıyla izleyicilerle, dinleyicilerle paylaşma şansı bulacağız. Aynı zamanda üniversitemizin hem öğretim üyelerine, hem de öğrencilerine doğal bir laboratuvar alanı sunmuş olacağız.”



“Kendi televizyonumuz gibi hissediyoruz”

Öncü Medya’ya teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Çakar, protokolün hayırlı olma temennisinde bulundu ve şunları kaydetti:

“Kendi televizyonumuz gibi hissediyoruz Öncü Ailesi’ni. Bu vesile ile hem staj olanakları, hem de sağlayacakları diğer işbirliği olanaklarıyla, akademik araştırma altyapısıyla bize sağlayacakları destek ve katkılardan dolayı şimdiden, gönülden teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.”



“Devletimize bir katkı, memlekete bir katkı”

İmzalanan protokol hakkında düşüncelerini dile getiren Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven ise memlekete faydalı olma vurgusu yaparak şunları söyledi:

“Uzun lafa hacet yok. Hocam her şeyi çok güzel bir şekilde izah etti. Bize verdiği katkıdan ve güvenden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz çok mutlu olduk. İnşallah biz de ülkemizde, memleketimizde bir faydamız olabiliyorsa, medya olarak ne gerekiyorsa onu yapmamız için hem ekip arkadaşlarımızla beraber, hem medyamız inşallah üniversitemize bir katkı sunabiliriz. Üniversiteye katkı ile devletimize bir katkı, memlekete bir katkı. Meselemiz o. Ben çok teşekkür ediyorum. Hocam zaten her şeyi çok güzel bir şekilde izah etti. Benim bir şey konuşmam çok yersiz olur. Ben kendilerinin şahsına ve tüm üniversite camiasına çok teşekkür ediyorum.”



İmzalanan protokol, Düzce Üniversitesi ile Öncü Medya Grubu arasında eğitim, danışmanlık ve proje konularında yürütülecek akademik bilgi birikimine dayalı faaliyetlere yasal dayanak sağlıyor.

Haber: C.ÜSTÜNER
Görüntü: C.ÜSTÜNER