Van’da yaşanan depremin ardından özellikle eğitim konusunda ciddi aksamalar yaşandı. Bu duruma kayıtsız kalmayan Özel Öncütürk Koleji de Van’da depremi yaşamış 25 öğrenciyi ücretsiz okutmak için Düzce Valiliği’ne yazı göndererek eğitim öğretim masraflarını karşılamak istedi.

Öncütürk kolejinin bu tabinin ardından Vanlı 6 kız öğrenci bugün Düzce’ye geldi. Öğrencileri ve beraberinde gelen velilerini Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer karşıladı.Yaklaşık 11 yıl önce aynı sıkıntıları Düzce’nin de yaşadığını anımsatan Sezer, “Çadırlarda ve çamurun içerisinde eğitim yapan bir il olarak ilimizden Öncütürk koleji yardım eli uzattı. Bu nedenle Öncütürk kolejine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Tacettin Altunyollar, eğitim öğretimin aksamaması amacıyla 25 öğrenciye kucak açtıklarını belirterek öğrencilere depremin sıkıntılarını unutturmak amacıyla ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Öğrencileri Düzce’ye getiren öğrenci velisi Aziz Uçkan Van’da okulların hala açılmadığını ve ne zaman açılacağını da bilmediklerini ifade ederek, bu nedenle kendilerine kucak açan okul kurucusu ve müdürüne teşekkür etti.

1 yıl boyunca Öncütürk kolejinin misafiri olacak olan 10-12. sınıf öğrencileri Rengin Uçkan, Elanur Kalkan, Sabiha Mengü, Ceylan Alkın, Halide Tua Öncütürk koleji öğrenci yurduna yerleştirildi.

Haber; S. KAŞKIR