İlköğretim ve Lise Kademelerinden 12 öğrenci, İngilizce Öğretmenleri Özlem Korkmaz’ın rehberliğinde Londra’nın merkezinde Roehampton Üniversitesi Southlands Koleji öğretmenlerinden İngilizce Eğitimi aldı. Programın içeriğinde eğitim sonrası günlük Londra gezileri de yer aldı. Öğrenciler seviyelerine göre birçok farklı ülkeden gelen öğrencilerle sınıf ortamında da aldıkları derslerde gösterdikleri başarıyı günlük hayata taşıdı. Gerek ders sonrası yapılan aktivitelerde gerekse Londra’nın tarihi ve kültürel mekânlarına yaptıkları gezilerde İngilizceyi aktif bir şekilde kullanma imkanı buldular.

Öğrenciler, İngilizceyi bir ders olarak düşünmelerini önüne geçip öğrendiklerini hayata geçirmelerini sağlamak amacındaki program sayesinde İngilizce konuşmanın düşündükleri kadar zor olmadığını gördüler. Birçok ulustan yaşıtları ile rahatlıkla iletişim kurup yeni dostluklar kazandılar.

Öncü Türk Koleji olarak amacın; öğrencilere bu alanda pratik sağlamak ve özgüvenlerini kuvvetlendirerek ileriki hayatlarında onlara unutamayacakları bir deneyim yaşatmak olduğu belirtilirken, birlikte çalışılan uzman kadronun program boyunca her türlü imkanı sağladığı kaydedildi. Öğrencilerin ise Roehampton Üniversitesi gibi köklü ve önemli bir kurumda öğrenim görmenin ayrıcalığını yaşadığı, hedefin Düzce’de başlatılmış olan bu geleneği sonraki yıllarda da devam ettirmek ve okul öğrencilerini yabancı dil alanında donanımlı bir şekilde mezun etmek olduğu bildirildi.

Haber; C. ÜSTÜNER