Dünya’da her yıl 1 milyon 300 bin insanın hayatını kaybettiği, 50 milyon insanında yaralandığı trafik kazalarında insanların zarar görme oranını en aza indirmek ve emniyet kemeri takma bilincini oluşturmak amacıyla Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nı Düzce’ye getirdi.

Anıtpark Meydanı’na kurulan platformla trafik kazalarında emniyet kemerinin kaza sırasında yaralanma ve ölümleri yüzde 50 oranında azalttığını vatandaşlara uygulamaları olarak gösterildi.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada oluşturulan platforma, Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ve stant kuruldu. Platformda görevli polis memurları emniyet kemerinin önemini vatandaşlara hazırladıkları broşür ve Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nı kullandırarak anlattı.

Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’nı binen vatandaşlar emniyet kemerlerini takarak 5 kilometre hızla dönen ve 20 saniye süren uygulamada emniyet kemerinin kendilerini nasıl koruduğuna bizzat şahit oldular. Simülasyon aracına binen vatandaşlar yaşadıkları deneyimden oldukça memnun kaldıklarını emniyet kemerinin hayati öneminin farkına daha iyi vardıklarını belirterek uygulamanın çok yararlı olduğuna dikkat çektiler.

Platform ve çalışmalar hakkında bilgi eren Trafik Şube Müdürü Cengiz Dursun, emniyet kemerinin kaza sırasında yaralanma ve ölüm oranlarını yüzde 50 azalttığını anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Dursun, kazaların şiddetinin insanlara nasıl yansıdığı hakkında da sayısal değerler vererek vatandaşlara mutlaka emniyet kemeri takmaları gerektiği uyarısında bulundu. Anıtpark Meydanı’nda bulunan platform iki gün boyunca vatandaşlara hizmet verecek.

Haber:Y.SEVER