Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak,  4+4+4 kapsamında okulların ayrılması ile ilgili milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantılarda , Türk Eğitim-Sen olarak 3 hususun önemli olduğunu  belirtmelerine karşın  görüşlerinin dikkate alınmadığını savundu.
Önerilerimiz Dikkate Alınmadı
Çakmak, “Türk Eğitim-Sen olarak 4+4+4 kapsamında okul parselasyonu ile ilgili görüşlerimizi hem milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda aktardık hem de yazılı olarak sunduk. Bu toplantıda okul öncesi eğitimde okullaşma oranının düşmemesi ve okul öncesi öğretmenlerinin norm kadro fazlası durumuna düşmemeleri için gerekli tedbirlerin alınmasını detayları ile anlattık. Ne yazık ki milli eğitim müdürlüğü tarafından 4+4+4 kapsamında okullar düzenlenirken bizim bu önerilerimiz dikkate alınmamıştır. İlk 4’te derslik artırımına gidilmemiştir. Bu durumda birçok sınıf öğretmenimiz norm fazlası durumuna düşecektir. Buradan bu yasa çıkarken sınıf öğretmenlerinin güvencesi biziz diyenlere şimdi neredesiniz diye sesleniyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan toplantıda kendilerini uyardığımız halde bu hususta hiçbir şey yapmamışlardır.” Dedi.
Bazı Okullarımızın Kayırıldığı Düşünülüyor
Çakmak, düzce merkezde belli okulların değişmesinin vatandaşları bazı okulların kayrıldığı düşüncesine sevk ettiğini belirtti.
Çakmak, “Düzce’de merkez ilçede tüm okullar aynı kalırken sadece dört okulun değişmesini gerek Düzceliler gerek bu okullarda görev yapan öğretmenler anlamakta zorlanmaktadır. Madem hükümetin uygulama noktasında gücü yetmeyecek bu yasayı neden çıkarmıştır. Bu düzenleme ya birbirine yakın olan tüm okulları kapsamalı ya da hiç uygulanmamalıdır. Düzce’nin merkezinde birbirine 400 metre uzaklıkta iki okulu ilk 4, ikinci 4 olarak ayırmayıp aynen bırakıyorsunuz ama Kaynaşlı’da D100’ün bir tarafına ilkokul bir tarafına ortaokul yapıyorsunuz. Tüm yıl boyunca öğrenciler o yoldan geçmek durumunda kalacaklar. Yine Cumayeri’nde öğrenciler ilçe bağlantı yolunu tüm yıl boyunca her gün geçmek durumunda kalacaklar. Tüm okullarda değişiklik yapılmış olsa bunları belki anlarız. Ama bu kadar okul aynı kalmışken bu durumu anlamamız zor. İnsanlarımız, öğretmenlerimiz kimi okullarımızın kayırıldığını düşünüyor. Bu düşünceyi bertaraf edecek bir açıklama yapılabileceğini düşünmüyoruz.”diye konuştu.
Düzenleme Revize Edilmeli
Yapılan uygulamanın pedagojik açıdan doğru bulmadıklarını söyleyen Çakmak, valiliğin ve milli eğitim müdürlüğünün düzenlemeyi yeniden ele alması gerektiğini dile getirdi.

Çakmak, “Kademeli geçiş bu işin bir başka yanlış yönü. Ne pedagojik açıdan doğru ne de öğretmen açısından… Öğrenciler kapanmış bir okula devam edecek ve yaş grupları yavaş yavaş okulda azalacak. Eğer okul değiştiyse geçiş hemen yapılmalıdır.Düzce bu düzenlemeyi tüm etkilerden uzak bir şekilde, eğitimde toplu bir kalite artırımını düşünerek yapmalıydı. Maalesef bu başarılamamıştır. İnsanların adalet duygusunu kaybetmemesi çok önemli bir hususken bu Düzce’de korunamamıştır.Sayın Valimizden ve Milli Eğitim Müdürlüğünden bu olumsuzlukların giderilmesi ve adalet duygusunun tesisi için vakit kaybetmeden bu düzenlemenin revize edilmesini bekliyoruz. “şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR