Rehberlik Araştırma Merkezi düzenlediği kahvaltı programıyla öğrenciler ve veliler ile bir araya geldi. Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın eşi Şule Solmaz’ın da katıldığı kahvaltıda Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Dilek Kar, yapılan çalışmalar ve eğitim hakkında bilgiler verdi.

Dilek Kar, Özel eğitim hizmeti veren okulların öğrenci ve velilerle birlikte büyük bir aile olduklarını dile getirdi.

Kar, Düzce ‘de ağır, orta ve hafif düzeyde öğrenciler için okulların olduğunu dile getirerek “Düzce’de ilçelerde dahil 32 tane özel eğitim sınıfı var. Otistik çocuklar sınıfımız var. Bu bizim için çok büyük bir kazanç. Belki de Batı Karadeniz’de tek Otistik Çocuklar Okulu. Ereğli’den gelen öğrencilerimiz de mevcut.” dedi. 

 

 

Vali Su’nun eşi Zeliha Su, herkesin engelli adayı olduğuna dikkat çekerek toplumun engelli vatandaşlara bakış açılarının değişmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Su, “Hepimiz bir engelli adayıyız. Yarın bunun bizim başımıza gelmeyeceği bilmemiz mümkün değil. Otistik çocuklar gerçekten çok özel çocuklar, onlar Allah’ın bir lütfu. Burada en önemli şey eğitimdir. 3 yaşa kadar tanı konulduğunda eğitimlerinde daha başarılı olduklarını, hastalığın ilerlemesinde kesinlikle büyük bir kolaylık sağladığını biliyorum. Çocuklarımız evde kapalı kalmamalı. Toplumda bakışların değişmesi lazım.” dedi.

 

Haber; G.KARDUZ