Öncütürk Koleji'nde eğitim alanında alınan başarılarla birlikte sosyal ve sanatsal alanda yapılan etkinlikler de göz dolduruyor. Düzce Belediyesi'nin düzenlediği orta öğretim kurumları arası Tiyatro Festivali'nde drama bölümü öğrencileri 3. Tekil Şahıs adlı oyun sergiledi. Dört aylık drama ve dört aylık tiyatro eğitiminin ardından sahnelenmeye hazır hale gelen oyunda 15 kişilik bir ekip rol aldı.

Festivalde sergiledikleri 3. Tekil Şahıs adlı sessiz oyunda sadece hareketlerle oynayarak büyük beğeni toplayan Öncütürk Koleji ekibinin drama öğretmeni Mert Yılmaz, ilk olarak drama eğitimi ile başlayan çalışmalarında öğrencilere toplum içinde kendilerini ifade edebilme yöntemlerini öğrettiklerini, 2. dönemde ise 3. Tekil Şahıs adlı oyunun provalarına başladıklarını belirtti.

Provalarda büyük emek harcayan öğrencilerin tüm Öncütürk Koleji'nin desteği ile festivlde en iyi şekilde oyunu sergilediğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti.

“Oyun sadece müzik üzerinden gidiyor. Çocukların sadece jest ve mimikleri ile ilerlettikleri bir oyun. Bu yüzden izleyicilere enteresan geldi ve çok beğenildi. Bizim için festivale katılmak çok önemliydi. Orda ille ödül almak, ödül peşine düşmek gibi bir hırsımız yok. Öğrencilerimiz büyük başarı göstererek gönlümüzde ödülü çoktan kazandı.”

Profosyonelleri aratmayacak şekilde oynayan Öncütürk tiyatro ekibinin tümü, bu başarıdan sonra iyi birer oyuncu olmak istiyor. Aslı Taşoğlu, Nida Pazvant, Ayşenur Karslıoğlu, Şule Tor, Tansel Esen, Çağrı Katırcıoğlu, Simge Durdu, Serra Nurten, Barçın Aksu, Saygın Genç, Can Tatlı, Zeynep Civan, İpek özcan, Gözde Uluışık ve Burak Yıldız'dan oluşan ekibin tiyatrocu olmak istediğini vurgulayan Drama öğretmeni Mert Yılmaz, şöyle devam etti.

“Çocukların hepsi gelecekte iyi birer oyuncu olmak istiyor.Benden kendilerini hazırlamamı istiyorlar. Ancak ben, üniversiteye gitmelerine oradaki eğitimleri sırasında bir tiyatro kulübüne katılmalarını ya da özel eğitimler almalarını istiyorum. Aramızda çok yetenekli gördüklerimiz var. Onların aileleri ile konuşarak ilerisi için yönlendirme yapmak istiyoruz.”

Haber; R. BAL