İnsanlarda doğa ve çevre bilincini artırmak amacıyla bu yıl 9. kez gerçekleşecek olan “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali” Düzce ile birlikte 20 ilde eş zamanlı olarak yapılacak. TEMA Vakfı Düzce İl Temsilcisi Oğuzhan Kendirli ve vakıf üyelerinin “Düzce’de neden olmasın?” diyerek başvurdukları etkinlik, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda 18 Kasım Cuma günü başlayacak ve 19-20 Kasım günlerinde de devam edecek.

Onu izleyen insanlar değiştirebilir
 “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”nin nasıl bir oluşum olduğunu anlatan Kendirli, festivalin 8 yıl önce Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi ve Kelebek Etkisi Derneği tarafından başlatılan bir oluşum olduğu bilgisini vererek festivalin “Filmler dünyayı değiştirebilir mi bilinmez ama onu izleyen insanlar değiştirebilir” ögesine dayandığını kaydetti.

26 belgesel yer alıyor
Kendirli Düzcelileri etkinliğe davet ederek, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Etkinliğimiz Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda 18-19-20 Kasım günleri gerçekleşecek. Festival belgesel seçkisi eşliğinde devam edecek. Yüzlerce belgesel arasından seçilen yaklaşık 26 tane belgeselimiz var. Belgesellerimiz arasında farklı etkinliklerimizde olacak. Sorulacak soruları cevaplamak üzere konuşmacılarımız olacak.”

20 ilde eş zamanlı…
Kendirli yaş kısıtlaması olmadan ücretsiz gerçekleşecek etkinlikle katılımcıların hem belgesel izleyeceği hem de çeşitli etkinlikler yapacağını ifade etti.