AK Parti hükumetinin eğitim alanında yaptığı köklü değişikliklerden olan ücretsiz ders kitabı dağıtımı 2003 yılından itibaren eksiksiz biçimde yapılıyor. Ancak 15 Temmuz darbe girişimi yeni eğitim öğretim yılında bu uygulamayı sekteye uğratacağa benziyor.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası devletin her kademesinde FETÖ/PDY’ ye yönelik operasyonlar örgüte yakın yayınevlerine de sıçrayınca ders kitaplarının yeni eğitim öğretim yılının ilk gününe yetişmesi zora girdi.
Edinilen bilgilere göre daha önceden dağıtımı planlanan çeşitli kademe ve derslerde toplam 20’yi aşkın ders kitabının yayınevlerinden dolayı dağıtımının yapılmaması kararlaştırıldı. Bu kitapların yerine yenilerinin en kısa sürede okullara teslim edilmesi planlanırken okullarda kitapsız geçecek ilk haftada tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" teması ile etkinlikler yapılması kararlaştırdı.
Bu kapsamda, okulların açıldığı gün yapılacak törenler, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konularını kapsayacak şekilde hazırlanacak. Okulların bulunduğu yerleşim yerlerindeki gazi ve şehit yakınları, açılış törenlerine davet edilecek. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konularını anlatan broşürler tüm öğrencilere dağıtılacak.
"15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konusu tüm sınıf ve şubelerde ilk ders saatinde öğrencilere anlatılacak. Bu konudaki etkinlikler çeşitlendirilerek yıl boyunca yapılmaya devam edecek.

Haber; Ş. ÇAKIR