Atandığı Rektörlük görevine 1 Ocakta başlayan Prof. Dr. Aydın, Yunusemre Yerleşkesi'ndeki konuk evinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.Prof. Dr. Aydın, öğrencisi olduğu üniversiteye rektör olarak hizmet verecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, örgün öğretimden açık öğretime geçiş olduğunu, ancak açık öğretimden örgün öğretime geçiş olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"YÖK ile yaptığımız toplantılara bağlı olarak lisans yatay geçiş yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Sanırım gelecek birkaç ay içinde bu çıkacak. Artık açık öğretim öğrencisi, başarı kriterlerini tutturması durumunda okuduğu bölümden herhangi bir örgün eğitime geçiş yapabilecek. Örneğin işletmeden, İktisadi ve İdari Bilimlere, edebiyata veya eğitime gidebilecek. Bu devrim niteliğinde bir uygulamadır. Açık öğretim öğrencisinin önünü açma uygulamasıdır. Önümüzdeki dönemlerde mevzuatlarımızı buna uygun hale getireceğiz. Açık öğretime gelen öğrenciye artık açıktan mezun olacaksın durumu ortadan kalkacak. Başarılı öğrencilerin açık öğretimde önünü açacağız. Kimse sanmasın ki üniversiteyi kazanamayanlar açık öğretime gidiyor. Hayır bu sistemin içinde son derece başarılı öğrenciler var. Bundan sonra da gelecektir. Bu başarılı öğrencileri açık öğretime çekmek istiyoruz."
AÇIK ÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE BURS
Bunun yanında açık öğretim öğrencisi için üniversite sınav kılavuzunda yapılacak değişiklikle burs vereceklerini bildiren Prof. Dr. Aydın, şunları söyledi:
"Biz onlara sınırlı sayıda da olsa örgünde olduğu gibi bizi tercih ettikleri takdirde burs uygulamalarından yararlanma imkanı vereceğiz. Yani yeni bir açık öğretim süreci başlıyor. Bu uluslararası normlara oturtulacak. Bu bağlamda çalışacağız. YÖK'de de bu anlamda bir komisyon var, onun içinde olacağız. 6 üniversite uzaktan eğitime giriyor. Bazı alanları onlara bırakacağız. Güçlü olan alanlarda biz olacağız."

HİÇBİR BİRİM KAPATILMAYACAK
Prof. Dr. Aydın, bir gazetecinin "AÜ'nün vitrini Radyo A, TV A, Anadolu Haber, Tiyatro Anadolu ve Senfoni orkestrasının kapanacağı yönünde bazı dedikodular var" demesi üzerine, üniversitenin vakıfları ve bunların şirketlerinin bir süredir tasfiye sürecine girdiğini bildirdi. Prof. Dr. Aydın, şöyle devam etti:
"Kesinlikle hiçbir birimi kapatma niyetinde değiliz ama onların faaliyetlerini yasal zeminde finanse edebilecek bir hukuksal düzenleme içindeyiz. O arkadaşlarımız da ilgili birimin şemsiyesi altında faaliyetlerini sürdürecekler."