Üniversite Salonunda gerçekleştirilen konferansa Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Düzce Orman Müdürü Hüseyin Koz, Orman Fakültesi öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını DÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Derya Esen yaptı. Açılış konuşmasının ardından konuşan Orman Genel Müdürü Yardımcısı Orman Yüksek Mühendisi Yunus Şeker öğrencilere yönelik konuşmasında ormancılık sektöründe istihdam alanları ve iş olanaklarından bahsetti.
Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Eski Orman Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çakır, “Dünyada ve Türkiye’de Bitki Üretme ve Yetiştirmede yeni Pazarlar ve İstihdam Olanakları” konulu sunumu anlattı. Çakır 2023 hedefinde ormancılık sektörünün yerini anlatarak, bu hedefe ulaşmak için özel girişimcilere ihtiyacımız olduğunu belirtti. Çakır, “Türkiye’nin biyolojik çeşitliliği bakımından, Avrupa’nın 3 katı büyük. Yeter ki bizim bu bitkileri yetiştirip pazarlayalım” dedi.

Haber: