Geçtiğimiz yıl Düzce Üniversitesi ile Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. arasında Yabancı diller yüksek okulunun yapılması için bir protokol imzalanmıştı. Okulun yapımını Erciyas Çelik Boru A.Ş. üstlenmişti. 5 bin 500 metre kare alana kurulan, 6 katlı, 60 sınıflı, 4 bilgisayar labaratuvarı, 1 öğrenci kantini olan "Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksek Okulu'nun temeli dün atıldı.



Açılış törenine Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Turan Yazıcı, DTSO yönetim kurulu başkanı Metin Büyük, Erciyas Çelik Boru A.Ş. adına Ahmet ve Hakime Erciyas, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin, Erciyas ailesinin yaptığı bağışın diğer yatırımcılara da örnek olması gerektiğini söyledi. Üniversitenin ilk bağımsız bina yapan Bağışçılarının Erciyas ailesi olduğunu söyleyen Şahin; "Göreve ilk başladığım günlerde sayın rektörümüzün daveti üzerine Erciyas Boru A.Ş.'nin toplantı salonunda bir güzel olaya şahit oldum. Düzce'deki benim için ilk hediyeydi.” İfadelerini kullandı.

“Bugün onun gerçekleştiğini görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Ben ilim adına hayırsever Erciyas ailesine teşekkür etmek istiyorum. Üniversitenin ilk bağımsız bina yapan bağışçıları Erciyas ailesi. Bu bizim Düzce'deki diğer yatırımcılar için önemli bir örnek teşkil ediyor. Bu yönüyle de çok anlamlı bir bağış. Bundan sonra bu tür yatırımların çorap söküğü gibi geleceğini tahmin ediyorum. Burada binadan öte, buradaki gönül tarafı daha çok ilgileniyor. Buraya ait olmak, buraya birşeyler katıp, buradaki insanlarla halolmak adına böyle bir faaliyete girişilmiş olması bana göre çok önemli. Bu sorumluluğu hissetmek çok önemli. Üniversitemize hayırlı uğurlu olsun, inşallah buradan milletimize hayırlı evlatlar yetişecek"



Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu Düzce Üniversitesi için bu bağışın bir ilk olduğunu söyledi. Hayalinin gerçekleştiğini belirten Şerifoğlu; "Geçtiğimiz yıl Erciyas Boru ile protokol imzalarken bir hayalim vardı o gerçekleşiyor demiştim. Ne güzel ki o hayali gerçekleştirmek için ilk adımı bugün atıyoruz. Ahmet ve Hakime Erciyas'ın yaptıkları bu hayır işi Düzce için bir ilk.” Şeklinde konuştu. 

“Düzce için çok büyük bir adım. Herhangi bir Üniversitenin tarihine bakıldığında bukadar kısa bir zamanda bukadar büyük bir bağışla böylesi bir okulun yapıldığını görmek mümkün değil. Bu nedenle bizi gururlandıran bir bağış. Bu güzel başlangıçın başka güzel başlangıçları getirmesini ümit ediyorum. Bugün gördüğünüz bu tepede sadece bu bina değil, bir kampüs yeşerecek. Burada bir çok bina yapmayı düşünüyoruz ve güzel bir çevre düzenlemesi yapacağız. İnşallah açılışı da aynı heyecanla birlikte yapmayı ümit ediyorum"

Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu Üniversiteyi genç bir fidan olarak aldıklarını ve ulu bir çınar olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade ederek; "Bize bu mutlu günü yaşatan hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bize genç bir fidan olarak verilen ve onu ulu bir çınar haline getirme noktasında bizlere katkı sağladılar.” Dedi.

“Üniversite hastanemizde bir oda da senden kampanyamız için "bir oda da senden" kampanyası düzenlenmişti. Üniversite vakfının o günkü yönetimiyle Erciyas Boru A.Ş. ye gidildiğinde ben bir oda ile yetinmek istemiyorum. Düzce Üniversitesine daha büyük bir katkı yapmak istiyorum demişlerdi. Dolayısıyla Üniversite vakfının o günkü çalışmaları sonucu bu teklife daha büyük karşılık vererek bugün bizi temel atma töreninde buluşturdu. İnşallah açılışını da birlikte yapacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek açılış butonuna bastılar. Temel atma töreni protokol üyelerinin temel alanına nazar boncuğu saçması ile son buldu.

Haber; R. BAL