Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Rektör Yardımcıları ve Yıldız Teknik Üniversitesi Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte, Düzce Üniversitesi'ni ziyaret etti. Ziyarette misafir üniversitenin yöneticilerine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Ercan, Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu eşlik etti.

Heyet kampüs gezisi programı çerçevesinde ortak alan kafeteryasında düzenlenen kahvaltıda üniversite yönetimi ile görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra kampüs içerisinde yapımı biten ve devam eden çalışmaları inceleyen ve sosyal tesisleri gezen heyet, özellikle spor komplekslerindeki benzer çalışmaları kendi üniversitelerinde de yapacaklarını ifade etti.

Gezi sonrası bir açıklama yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi'nin kardeş üniversiteler olduğunu ifade ederek, ''Öncelikle Düzce Üniversitesi Rektörü bizim kardeşimiz ve arkadaşımız. Çok çalışkan birisi. Onunla ortak ne yapabiliriz, Düzce Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin kardeşliğini nasıl tesis edebiliriz, ortak ne gibi çalışmalar yapabiliriz konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. Onların yaptığı güzel çalışmalardan biz örnek alabiliriz. Düzce Üniversitesi bizden destek alabilir. Biz yönetim kurulumuzu Düzce'de toplamak istiyorduk. Düzce Üniversitesi yönetimi ile birlikte daha faydalı neler yapabiliriz diye tartışmak istiyoruz. Bu henüz başlangıç. Bundan sonraki süreç içerisinde birlikteliklerimiz devam edecek. Biliyorsunuz Farabi diye bir program var. Yakın üniversitelerle bu ilişkileri gerçekleştirelim istiyoruz ve bizim öğrencimiz Düzce'de, Düzce'nin öğrencisi bizde okusun istiyoruz. Böylelikle bölgeler arası dialog da artacaktır'' dedi. 

Haber; R. BAL