Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, işsizlik ve sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesi konularında katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Özlü, işsizliğin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirtti ancak buna karşılık küresel kriz sonrasında istihdamda çok iyi performans gösterildiğini kaydetti.

DÜZCE'DEKİ SANAYİCİLERİN EN BAŞLI SORUNU İÇİN KONUŞTU
Düzce'de sanayicilerin her platformda dile getirdiği kalifiye eleman sıkıntısına da değinen Bakan Özlü, "Çok sayıda işsiz olan bir ülkede, sanayicilerin eleman bulma konusunda sıkıntı yaşamaları aslında oldukça çelişkili bir durum. Demek ki bizler, özellikle geçmişte yapılan hataların da etkisiyle, çocuklarımıza piyasanın talep edeceği özellikler kazandıramamışız." ifadesini kullandı.

"OSB'LERDE MESLEK LİSELERİ AÇILMASINI ÖNEMSİYORUZ"
Meslek liselerinin, iyi öğrencilerin de tercih ettiği okullar haline getirilmesi gerektiğinin altını çizen Özlü, bu açıdan OSB'ler bünyesinde meslek liseleri açılmasını çok önemsediklerini ve reel sektörün OSB'ler bünyesinde meslek liseleri açmalarının önündeki engelleri kaldırdıklarını dile getirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu şekilde açılan okullara öğrenci başına destek sağladığını belirten Özlü, Düzce'de sanayi kesiminin ihtiyaç duyduğu eğitimli elemanların OSB'lere kurulacak meslek liseleri ile yetiştirilebileceği yönünde iş dünyasına yol gösterdi.


"İŞSİZLİKTEN YOK, MESLEKSİZLİK VAR"
Türkiye'de işsizlikten ziyade, mesleksizlik sorunu olduğuna da işaret eden Özlü, vasıfsız bireylerin iş bulmakta çok zorlandığını, hatta yakın bir tarihte bunun imkansız hale geleceğini vurguladı. Özlü, bu tür işlerin yakın bir gelecekte tamamen otomasyon sistemleri ve robotlar eliyle yapılacağına dikkati çekti.

"81 İLİN TAMAMI FAYDALANABİLECEK"
Öte yandan Bakan Özlü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile birlikte yürüttüğü Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) fonları çerçevesinde sağlayacağı 450 milyon Avro'luk kaynak ile işletmelerin ve girişimcilerin rekabetçiliğini arttırmayı ve uluslararası pazarlarda daha etkin aktörler oluşturmayı hedeflediklerini açıklayarak, "Bu destekten 81 ilin tamamı faydalanabilecek." müjdesi verdi.