Yeni yapılacak yasa düzenlemesiyle meslek okulları açan özel sektör kurumlarına, vergi indirimi, uzun vadeli kredi ve arsa tahsisi yapılacak. Düzenlemede ayrıca yeni kurulacak OSB, Turizm Bölgesi ve Serbest Ticaret Bölgeleri'ne de mesleki ve teknik liseler için arsa ayrılması şartı getirilecek.

Oluşturulacak Meslek ve Teknik Eğitim Planı'na göre özel sektör, mesleki ve teknik okul açma konusunda isteksiz olduğu için 5580 sayılı kanunda değişiklik yapılarak kanun özel sektörün mesleki ve teknik okul açmasına imkan verecek şekilde değiştirilecek. Meslek ve teknik oluk açacak özel sektör için vergi indirimi, uzun vadeli ve düşük faizli kredi, arsa temini gibi teşvikler verilecek. İstihdam garantili okul açan özel sektör kurumu ise eğitime yüzde 100 destek noktasında vergi indiriminden yararlandırılacak.

Yeni kurulacak Organize Sanayi Bölgesi, Turizm Bölgesi ve Serbest Ticaret Bölgeleri'nin mesleki ve teknik liseler için arsa ayırması şartı getiriliyor. Konu ile ilgili yasal düzenleme yapılacak ve bununla ilgili olarak da bölge yönetimleri teşvik edilecek. Mesleki ve teknik eğitim okullarında bulunan bina, tesis, uygulama birimi, atölye ve laboratuarlardan özel sektörün yeterli düzeyde yararlanamaması nedeniyle de düzenlemeler yapılacak.