Önder Düzce İmam Hatipliler Derneği, Düzce Osman Kuyumcu Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Türkiye çapında 1441 imam hatip lisesinden 116’sında uygulanacak olan Fen ve Sosyal Bilimler Program Okulu olduğunu açıkladı.

Çalışkan, Düzce Osman kuyumcu Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Program Okulu olmasında emeği geçen Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Okul Müdürü Varol Tayhan’a teşekkür etti.

“Amaç, daha donanımlı, özgüvenleri yüksek öğrenciler yetiştirmek”
Uygulanacak program çerçevesinde amaçlarını anlatan Çalışkan şu ifadelerde bulundu:

“Öğrencilerin rasyonel ve analitik düşünme becerilerini geliştirilmek, bilim ve medeniyet tarihimizde öne çıkan sosyal bilimcileri tanımaları, onların hayatları, eserleri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, öğrencilerin Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanında ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda daha donanımlı, özgüvenleri yüksek, kendi medeniyet değerlerimizin farkında olarak yetişmelerine ve yüksek öğrenime hazırlanmalarına katkı sağlamak amaçlanmaktadır.”

Hem fen ve sosyal bilimler, hem din eğitimi bir arada
Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrencilerin alacağı dersleri anlatan Dernek Başkanı İdris Çalışkan şöyle konuştu:

“Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerindeki alan derslerinin tamamın Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer, Kelam, Akaid ve Dinler Tarihi dersleri görmektedirler. Fen Bilimleri programındaki dersler; Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilim Tarihi ve Uygulamaları, Matematik Tarihi ve Uygulamalarından oluşmaktadır. Sosyal Bilimler programındaki dersler ise; Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Mantık, Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Bilim Çalışmaları, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi, Sanat Tarihi ve Osmanlı Türkçesinden oluşmaktadır.”

“İlk 10 öğrenciye çeşitli ödüller verilecek”
Son olarak öğrencileri Düzce Osman Kuyumcu Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni tercih etmeye davet eden Çalışkan, “Mezunlar demeği olarak program okuluna imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olacağımızı belirtmek isterim. Nitelikli mezun yetiştirmek adına, TEOG da yüksek puan alan öğrencilerimize talibiz. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Fen ve Sosyal Bilimler Program Okulu olarak tercih kabul edecek olan Düzce Osman Kuyumcu Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)’da 79092 tercih kodu ile yer alacaktır. En yüksek TEOG puanına göre yerleşen ilk 10 öğrenciye çeşitli ödüller verilecektir” dedi.


Haber: Ö. YILMAZ