Türkiye'nin en genç partisi olan Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Düzce'ye geldi. Pamukoğlu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Partisinin kuruluş nedeni ile ilgili olarak konuşan Pamukoğlu, Hak ve eşitlik partisinin 4 Eylül günü kurulduğunu ve faaliyetlerine resmen başladığını belirtirken “ Bizim için 4 Eylül günü, 11 kasım 1938 tarihidir”dedi.

Halkta ve gençlikte hakim olan umutsuzluk havasının herkesin farkında olduğu bir husus olduğunu söyleyen Pamukoğlu, “Ekonomi Batmış durumda, eskiden anadolu insanı yoksul ama gururluydu, şimdi verilecek olan yardımlara muhtaç hale getirildi. Millet adeta dilenciye dönüştürüldü” diye konuştu. Güneydoğu'da kanın durmadığını dile getiren Pamukoğlu, AB komisyonlarının üyelerinin ülkede müstemleke valileri gibi dolaştığını iddia etti.

Pamukoğlu Parti amblemindeki kırmızının ülke topraklarının bedelini simgelediğini, beyaz güneşin berraklık ve temizliği, kartalın ise özgürlüğü sembolize ettiğini söyledi.Teşkilatlanma çalışmaları için 57 ilden davet aldıklarını belirten Pamukoğlu, talepleri sistematik olarak tasnife tabi tuttuklarını ve gerekli şartları taşıyanlar ile çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Pamukoğlu, Ocakta yapacakları büyük kurultayın ardından parti organlarının oluşacağını, bunun ardından izleyecekleri yola karar vereceklerini belirtirken, şu anda partilerindeki temel eğilimin yerel seçimlere katılmayarak, dürüst ve saygın bağımsız adayları desteklemek olduğunu söyledi.

Hak ve Eşitlik partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partisinin siyasal yelpazede herhangi bir yere koymadığını da söyledi.