ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek 2012-ÖMSS 81 il merkezinde yarın yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak sınavın huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için, Düzce il Sınav Koordinasyon Kurulunca güvenlik önlemleri alındı. Sınavın yapılacağı, Teknik Eğitim Fakültesi, Orman Fakültesi, Merkez Derslikleri, Mühendislik Fakültesi, Düzce Meslek Yüksekolu, Düzce Atatürk Lisesi çevresinde, sınav sırasında öğrencilerin her türlü gürültü kirliliğinden etkilenmemeleri için vatandaşların bu konuda duyarlı davranmaları, araç kornası çalmamaları, inşaat ve kazı çalışmaları yapmamaları istendi.
 Adayların sınava gelirken yanlarında 2012-ÖMSS sınava giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekiyor. Bu belgeleri eksiksiz yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacak.
 Sınav günü, Konuralp Yerleşkesindeki Teknik Eğitim Fakültesi ve Orman Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Merkezi Derslik binalarına, Beçi-Koop., Düzce ve Konuralp Belediyeleri araçları tarafından ulaşım sağlanacak.