Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu sene ilk kez uygulanacak yeni sınav sistemi nedeniyle adaylara yönelik bir tanıtım filmi hazırladı. Filmde adayların sınav öncesi ve sınav sırasında dikkat etmesi gerekenler sıralandı.
Filmde, sınav giriş yeri bilgilerinin bulunduğu belgelerin posta yoluyla sınavdan bir hafta önce adayın elinde olacak şekilde gönderileceği belirtildi. Kendisine belge ulaşmayan veya belgesini kaybeden adayların, sınavın yapılacağı hafta içinde belgesini ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri'nden yeniden çıkarabileceği kaydedildi. Belgenin, kimlik kontrolleri yapılarak adayın kendisine veya birinci derece yakınına ücret karşılığında elden verileceği ifade edildi. Sınav giriş ve kimlik belgesinin aslı yanında bulunmayan adayların, kesinlikle sınava alınmayacağı vurgulandı. Sağlık kurulu raporları ÖSYM'ye ulaşan ve kabul edilen engelli adayın sınava giriş ve kimlik belgelerinde ayrıca engelli salonu ibaresi yazılacağına dikkat çekildi.

Filmde yer alan diğer uyarılar ise şöyle: Aday, sınavdan önceki gün sınava gireceği okula gitmeli. Bu gidişte sınav binasına ulaştığı süreyi hesaplamalıdır. Sınav günü yaşanabileek olası aksilikleri gözlemleyerek tedbirli olmalıdır. Aday, son 6 ay içinde çekilmiş bir fotoğrafını sınav giriş ve kimlik belgesiyle fotofraflı ve onaylı özel kimlik belgesini, en az iki adet koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalemi, yumuşak, leke bırakmayan kaliteli bir silgiyi ve kalemtraşı önceden hazırlamalı, sınav sabahı kolay ulaşbileceği bir yerde bulundurmalıdır. Aday sınava yardımcı araç gereçler ve aygıt götürmemelidir. Ayrıca haberleşme cihazları ve her türlü cihaz kapalı konumda olsa dahi kesinlikle sınav salonlarına sokulmaz. Bunlardan herhangi biriyle sınava girdiği tespit edilenen adayın sınavı geçersiz sayılır.