Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Ünal Yarımağan, 2010 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavının yüzde 99,9 ihtimalle ertelenmeyeceğini açıkladı.
gazetecilerle bir araya gelerek sorularını cevaplandıran Yarımağan, "Geri dönüp tekrar en eskisini kullanamayız. Çünkü biz sınav sistemini değiştirdik. 'Eski sistem kullanılır demek' doğru olmaz. Kullanılamaz. YÖK'ün yeni bir sistem belirlemesi gerekir." dedi.
Öğrencilere bu konuyu düşünmemeleri çağrısında bulunan Yarımağan, en geç, bir ay içerisinde sorunun çözüleceğini ifade etti.
Danıştayın dün YÖK'ün yaptığı itirazı reddettiğini hatırlatan Yarımağan, "Şimdi bazı konularda bir belirsizlik söz konusudur. Birincisi, alan içi ve alan dışı katsayı değerleri. İkincisi, ek puan kat sayısının değeri. Üçüncüsü de meslek okulu öğrencilerinin girdikleri kendi alanlarındaki programların puan türleriyle ilgilidir. Bu belirsizliklerin önümüzdeki günlerde YÖK tarafından alınacak yeni kararlarla ortadan kalkacağını düşünüyorum" dedi. Ünal Yarımağan, "Alan dışı tercihler sadece meslek liselilerde yok. Liseliler de alan dışı tercih yapmak isteyebilir. Bu sene katsayıların birbirine yaklaşması nedeniyle alan dışı tercih yapmayı düşünen ve bu amaçla sınava girenlerde biraz artış olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.