Hamit Şerifoğlu Ortaokulu okul sınırlarını zorlayarak düzenlediği kütüphane öğrencileri ağırlamaya başladı.Şehit Ufuk Baysan’ın adı verilen Kütüphane’nin açılış törenine Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Şehit Ufuk Baysan’ın annesi Hanife Baysan, babası Ramazan Baysan, öğretmen ve öğrencileri de katıldı.



Açılış törenine katılan Dr. Zülkif Dağlı’yı Hamit Şerifoğlu öğrencileri çiçeklerle karşılandı. Karşılamanın ardından misafirler konferans salonunda yerlerini aldı.



'Fiziki olarak uygun bir yerimiz yoktu'

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü Bahattin Yılmaz, Şehit Ufuk Baysan’ı andığı konuşmasında şu sözleri kaydetti:

“Çocuklarımızı kitapla buluşturabilmek, onlara kitap ve okuma sevgisini kazandırabilmek adına okulumuzda bir kütüphane yapmayı düşündük. Fiziki olarak uygun bir yerimiz yoktu. Arkadaşlar merdiven boşluğunu değerlendirebilir miyiz dediler bizde düşündük, baktık, olur dedik ve yola çıktık. Allaha şükür hayırseverlerin desteği ile bugüne geldik. Merdiven altı değil merdiven üstü kütüphane yaptık. Kütüphane yapımında bizlere destek olan hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle kütüphanemize ismini verdiğimiz Şehit Ufuk Baysan’ın anne ve babasına da verdikleri isim hakkından dolayı teşekkür ederken Şehit Ufuk Baysan ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.“

'Sırada zeka oyunları sınıfımız var'

Okul Müdürü Bahattin Yılmaz Düzceli İş insanlarına seslenerek ‘Sırada zeka oyunları sınıfımız var. Yardım yapacak yer ararsanız şimdiden duyurmuş olayım’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Programın devamında Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı tarafından Şehit Ufuk Baysan’ın Annesi ve babasına çiçek takdim edildi. Konferans salonunda ki programın ardından kütüphaneni açılışı için kurdele kesen misafirler açılışı gerçekleştirdik sonra kütüphanede kısa bir vakit geçirdiler.



'Çok sıra dışı bir kütüphaneyi biraz önce açtık'

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı açılışı yapılan kütüphane ile ilgili duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Çok sıra dışı bir kütüphaneyi biraz önce açtık. Şehidimiz Ufuk Baysan adına hayırseverlerimizin yapmış olduğu kütüphanemiz gerçekten tam bir konsept kütüphane. Ne kadar farklı olduğunu gördük. Tabi burada bir mekan değerlendirmek suretiyle kütüphane oluşturulmuş. Hem kütüphane olması hem de ismiyle ayrı bir mana taşıması şehidimizin ismini taşıması bizim için, öğrencilerimiz için, ilimiz için gerçekten önemli. Temennimiz tüm okullarımızda buna benzer kütüphanelerimiz artsın, çocuklarımız kitaplarla daha fazla buluşsun, hatta şu yan tarafta gördüğümüz din kültürü koridoru bile gerçekten ayrı bir konsept. Çok güzel bir kütüphane. Emeği geçenlerden, hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Şehidimizin annesi ve babasına da çok teşekkür ediyoruz."



Şehit Ufuk Baysan’ın annesi Hanife Baysan ise çok mutlu olduklarını belirterek, teşekkür ettiğini ve gururlandığını söyledi.





Haber: H. DURNA