Düzce’de bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen sergide, Oyna Öğren Anaokulu öğrencilerinin bir dönem boyunca hayata geçirdikleri çalışmalar vatandaşlarla buluşturuldu.

Çocukları hem eğlendiren, hem de eğiten bir anlayış sergileyen okulun, eğlenceli etkinlikleri sonucunda çıkan ve ziyaretçilerin beğenisini toplayan eserlerin sergilendiği bu etkinlikte, minikler derslerde yaptıkları çalışmaların bir benzerini de burada sergilediler.



Dört ana başlık altında strateji, zeka, kas gelişimi ve sanatsal faaliyetler sergileyen küçükler farklı oyunlarla eğlence ve eğitimi birlikte yaşadı.



“Farklı etkinlikler yapıyoruz”
Düzenli olarak etkinlikler gerçekleştirdiklerini dile getiren Oyna Öğren Anaokulu öğretmenlerinden Vildan Bayseç, gerçekleştirdikleri sergi hakkında şunları söyledi:

“Bizim her hafta etkinliklerimiz oluyor. Farklı etkinlikler yapıyoruz. Haftada bir gün sanatsal etkinliklerimiz var. Haftada iki gün İngilizce eğitimimiz var. Her gün Kur’an dersimiz var. Bunların haricinde haftada bir gün robotik kodlama, müzik ve resim dersleri veriyoruz. Bugün de burada, birinci dönem yaptığımız etkinlikleri sergilemek amacıyla bir araya geldik. Bizi tanımayan, bilmeyenlere de kendimizi tanıtalım istedik.“



“Dört farklı etkinlik yaptık”
Gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin bilgi veren Oyna Öğren Anaokulu öğretmenlerinden Asu Aydın ise şu ifadeleri kullandı:

“Dört farklı etkinlik yaptık bugün. İlk etkinliğimiz robotik kodlama, çocukların hem strateji, hem de zekâlarını geliştirecek, robot sistemiyle eğitimin nasıl verileceğini anlatıyoruz. İkinci etkinliğimizde kil var. Kasların gelişmesi açısından farklı etkinlikler ve şekiller çıkartmaları için, kil etkinliği yapıyoruz. Sonrasında ‘Dikkat Zekâ’ etkinliğimiz var. Burada da zekâ oyuncaklarıyla farklı oyunlar öğretiyoruz. Ebru sanatı ile etkinliklerimizi bitiriyoruz. Bu sanatta da hocamızın desteği ile farklı şekiller ve sanatlar çıkartıyoruz.”

Haber: İ.AYDOĞDU









Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ