28 Eylül 2016’da temeli atıldı
Tarihler 28 Eylül 2016’yı gösterdiğinde Düzce için çok önemli bir projenin temeli atıldı.3-15 yaş grubundaki otistik çocukların eğitim-öğretim görmelerini sağlamak üzere faaliyet gösteren Otistik Çocuklar Eğitim Merkezleri (OÇEM)'nden birinin Düzce'ye de kazandırılması için çalışmalar başladı.

Vali Dağlı ve Hayırsever Türkseven büyük katkı sağladı
Düzce’de engelli bireyler için önemli projelere imza atan, ‘Kusursuz Kafe’ başta olmak üzere özel vatandaşların sosyal hayata daha fazla katılması için faaliyetlerde bulunan Beyazay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi bu kez rotasına otistik eğitim merkezini aldı. Bu doğrultuda girişimlere başlayan Çelebi ilk olarak soluğu Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın yanında aldı. Projesini dinleyen Vali Dağlı’dan ‘Sonuna kadar desteğiz, elimizden ne gelirse yapmaya hazırız’ yanıtını alan Çelebi’nin ikinci durağı ise hayırseverliği ile takdir toplayan Türkseven Ailesi’nin büyüğü Hacı HidayetTürkseven oldu.

Hem yer bağışladı hem de inşaatına katkı sağladı
Düzce’ye otistik çocukların eğitimi için bir merkez inşa edilmesi için Türkseven’den destek isteyen Çelebi, umduğundan bile fazlasıyla karşılaştı. Türkseven sadece yer bağışında bulunmakla kalmadı, inşaat çalışmalarına da destek olma sözü verdi.

Protokolün katıldığı törenle temeli atıldı
Böylelikle yaklaşık 2.5 yıl önce dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başta olmak üzere il protokolünün katılımıyla, sağladığı büyük katkılar dolayısıyla ‘Hacı Hidayet Türkseven’ adını alan Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin temeli atıldı.

Merkezin inşaatı tamamlandı, taşınma aşamasına geldi
Merkeze bağlı Koçyazı Mahallesi Metek TOKİ girişinde yapımı başlayan merkez 2 yıl gibi bir sürede tamamlanarak taşınma aşamasına geldi.Tamamen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı hizmet verecek olan ve içerisinde havuz bulunan Türkiye’nin sayılı özel eğitim merkezleri arasında bulunanHacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin son durumunu yerinde görmek için bugün binayı ziyaret eden Beyazay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi, kendisine eşlik eden okula manevi destekleri büyük olan eğitimcilerden görüş alıp bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

“Adın ömür boyu bu okulda yaşayacak”
Videonun devamında bu merkezin kazandırılmasında büyük rol oynayan ve bu davranışıyla tüm iş insanlarına örnek olan Hacı Hidayet Türkseven’e seslenen Çelebi, şunları kaydetti:

“İlk ateşi Hidayet Amca yaktı. Allah Hidayet Amca’ma uzun ömürler versin. Hidayet Amca’cım işte eserin… Adın ömür boyu bu okulda yaşayacak.”
Öte yandan merkezin resmi açılışı 2019/2020 eğitim-öğretim döneminde yapılacak.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ