Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel kurslar yönetmeliği değiştirildi.
Kurslara, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan, mezun olan veya ortaöğretim kurumlarından ayrılan öğrencilerle yetişkinler alınacak. İlköğretim çağında olduğu halde okula devam etmeyenler kursa alınmayacak.
Kurslarda, öğretim programı kapsamında ''20 ders saatini geçmeyen ve milli eğitim müdürlüğünce onaylanan seminer programları'' düzenlenebilecek.
Özel kursların günlük çalışma saatlerinde de değişiklik yapıldı.
Eski yönetmelikte çalışma saatleri 07.00-24.00 olarak belirlenen kursların yeni yönetmeliğe göre hafta içi ve hafta sonu günlük çalışma faaliyetleri, 08.00 ile 22.00 saatleri arasında olacak. Kurslar, reklam ve ilanlarında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine uyacaklar. Kurslarda, Bakanlıkça kabul edilmiş ders kitapları ile eğitim araçları veya öğretmenlerce seçilen diğer eğitim araçlarından yararlanılabilecek.
Ayrıca, kurslarda uluslararası anlaşmalarla kabul edilen ve taraf ülkelerce kullanılması zorunlu olan öğretim programları ile ders kitabı ve eğitim araçları kullanılacak.
Süresi iki ay ve daha az olan programlar için dönemin başladığı tarihten itibaren başlangıcından sonraki yedi gün, süresi iki aydan çok olan programlarda ise 15 gün içinde, bir dönemde eğitime alınacak olan kursiyer listeleri kurumun doğrudan bağlı bulunduğu milli eğitim müdürlüğüne verilecek. Kurslarda resmi bayram günlerinde öğretim yapılamayacak.