Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzcespor’un kaderini  belirleyecek toplantı sonrasında Merkez Yeni Mahalle İlkokulu’nu ziyaret etti. Özlü’ye ziyaretinde Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ile AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin eşlik etti.



Sınıfları tek tek gezen Bakan Özlü öğrencilerle sohbet etmesinin ardından her birine yarıyıl kitabı dağıttı. Bir öğrenci Özlü’nün yanına gelerek “Sizin yardımcınız kim? Bu insanlar neden sizinle birlikte geldi?” sorularına içtenlikle cevap verdi.

Girdiği her sınıfın tahtasında, “Ali Robot yapsın, Ayşe kodlama öğrensin. Düzce kodluyor” yazısını gören Özlü, yeşil tahtaya tebeşirle imzasını attı.



“Düşünen, çalışan bir nesil yetiştiriyoruz”
Girdiği her sınıfta öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmeyen Bakan Özlü ziyareti sonrasında yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Çocuklar tatil zamanı dinlenecekler, ders zamanı çalışacaklar. Aslında en kutsal meslek öğretmenlik. Bakın çocuklarımızı emanet ediyoruz. En değerli varlıklarımız çocuklarımız. O yüzden öğretmenlik mesleğinin saygınlıklarının artırılması konusunda daha çok çalışacağız. Düzce’de de öğretimin seviyesinin yükselmesi, daha başarılı gençlerin olması için zaten çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Düzce’den daha yüksek puan alan, daha iyi üniversitelere giden öğrencilerimiz olacak. Eskiden “Ayşe topu at, Ayşe ip atla” gibi şeyler vardı. Bakın artık çocuklarımız 4.sınıftan itibaren kodlama dersi görüyor. Çocuklarımız artık kod yazacaklar. Çocuklarımız artık robot yapacaklar, icat yapacaklar. Dolayısıyla düşünen, çalışan bir nesil yetiştiriyoruz.”

Burada Düzce programı sona eren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı.





Haber: Ö. YILMAZ