Milli Eğitim Bakanlığı'nın müdür atamalarına ilişkin yeni uygulamasını en çok eleştiren sendika olan Türk Eğitim-Sen, eleştirilerini sıralamaya devam ediyor. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Osman Çakmak, en yüksek puanı alan ilk 50 kişiden 49’unun aynı sendikanın mensupları olmasını normal karşılamayı vicdan körlüğü olarak nitelendirdi. Çakmak açıklamasında şunları kaydetti:

 

“Geçtiğimiz aylarda çıkan bir yasa neticesinde önce milli eğitimdeki tüm yöneticilerin yöneticilikleri düşürülmüş, sonra ciddi kayırmaların yapıldığı yönetici değerlendirme süreci yaşanmış, onun sonrasında da ilimizde siyasi ve sendikal kayırmanın doruğa ulaştığı bir mülakat süreci yaşanmıştır. Bu mülakatlarda en yüksek puanı alan ilk 50 kişiden 49’unun aynı sendikanın mensupları olmasını normal karşılamak açık bir vicdan körlüğüdür. Verilen bu puanlar neticesinde yapılan atamalar Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilan edilmiştir. Bu mülakatlar daha yapılmadan Düzce’de oluşan paralel yapı tarafından kim nereye atanacaksa önce tespit edilmiş, kişilere mülakat puanları buna göre verilmiştir. Maalesef komisyon üyeleri bu paralel yapının tetikçiliğini yapmışlardır.”

 

Çakmak, ataması yapılanların çoğunun Eğitim Bir-Sen üyesi olduğunu savunarak, “Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa!” sözüyle durumu eleştirdi. Yapılan atamalara yönelik mücadele edeceklerini vurgulayan Çakmak, anayasanın eşitlik ilkesinin çiğnenmesine katkı sağlayanların bunun hesabını er ya da geç vereceğini ve bu mülakatları yargıya taşıyacaklarını belirterek açıklamasını noktaladı.

 

Haber; Y.SEVER