Atatürk’ün emri ile Cumhuriyetin kuruluşundan 16 ay sonra faaliyete sokulan Türk Hava kurumu 85. yıl dönümünü kutladı.Televizyonumuzda yayınlanmakta olan Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Son nokta programına katılan Türk hava kurumu genel başkanı Emekli hava pilot tümgeneral Osman Yıldırım Ülke genelinde Türk hava kurumunun faaliyetlerini arttıracağını,havacılığın gelişmesi konusunda yeni atımların yapılacağını söyledi. Yıldırım yangın söndürme uçaklarının sayısının arttırılacağını da belirterek Düzce de ise havacılık meslek yüksek okulunun kuracaklarını söyledi. Düzce Türk hava kurumu yönetiminin çalışmalarından memnun olduklarını,her türlü desteği yapmaya da hazır olduklarını söyledi.
Havacılık meslek yüksek okulları özel olarak da kurulabiliyor. Üniversiteler bünyesinde de bu tür okulların kurulabildiği de biliniyor. Üniversite bünyesinde bu okulun kurulması için senato kararı gerekiyor. Düzce üniversitesi rektörü Prof. Dr Funda Sivrikaya Şerifoğlu Kendilerine bu konuda bir başvurunun olmadığını ancak başvuru olması halinde destek vereceklerini söyledi.
Türk hava kurumu genel başkanı Emekli Hava Pilot tümgeneral Osman Yıldırım Türkiyede sadece 3 ilde bulunan paraşüt kulesilerinden birininde Düzce’ye yapılması konusunda isteğide olabilir orta vadede maddi desteği sağladığımızda yaparız dedi.